среда, 6 февраля 2013 г.

шевчук дiм на горi скорочено

Галя часом закривалася в кмнат, вбиралася в найкращий одяг  милувалася свою красою. ¶нколи бачила в дзеркал втомлену, постарлу жнку, яка сама ростить сина й догляда хвору бабусю. Коли Володимир, шкутильгаючи, все ж пднявся до будиночка, то мало не зомлв,  жнка дала йому води, сама теж чомусь зняковвши. Бабуся розповла Гал, що дм, у якому вони живуть, особливий. Тут споконвку володарювали одн жнки. До них приходили чоловки: вд тих, хто з'являвся згори, невдомо звдки, були одн непримност. Вд них народжувалися хлопчики, як полишали дм  пускалися в мандри.

Володимир сидв на постел, розтираючи набряклу вд протеза ногу. Його нестерпно тягло пднятися до будиночка на гор, побачити ту жнку, яка вдбрала увесь його зр та всю увагу.

Високий сивогривий чоловк у супровод кз неквапно йшов берегом. Цлий день вн, пасучи свох подруг, милувався кравидами, тод приходив додому, дружина Маря дола кз, потм вони сдали на веранд, пили молоко,  дд ¶ван записував щось до товстого зошита.

У душ Володимира панував тихий  незвичний спокй. Його радувало все  горобц в порос,  дим з димарв,  молодиця з вдрами. Вн зайшов на шкльне подвр'я, сторож недоврливо до нього поставився, аж поки не подивився його, нового директора, документи. Повв у кмнату, завалену мотлохом та запилену. Прийшла висока худа вчителька Олександра Панасвна, якась нби сердита  за клька хвилин помешкання вже блищало чистотою вд  вправних рук. Володимир побачив на подвр' в дом на гор жнку,, вд яко струменло дивне голубе сяйво, що притягувало, нби магнтом.

Дм на гор (повсть-преамбула)

Шевчук Валерй: перекази, у тому числ твр Дом на горе (повесть-преамбула)

Шевчук Валерй: перекази письменника, коротк перекази з лтератури з шкльно програми

Дм на гор (повсть-преамбула) Шевчук Валерй | Стисл перекази з лтератури

Комментариев нет:

Отправить комментарий