пятница, 8 февраля 2013 г.

харківська міська рада затвердження тарифів на дератизацію

— Надшлть запит до нашого мнстерства, безпосередньо на департамент, який опкуться теплопостачанням,  ми надамо вам грунтовншу  докладншу вдповдь на ваше запитання.

— Треба з’ясувати безпосередньо по вашому будинку — в якому стан тепломереж, яку температуру вони видають, яка температура надходить у ваш будинок. У вас прилади облку ?

— А як можна вплинути на теплоенергетикв, щоб вони пдвищили температуру в нашому будинку?

— До вас повинна прийти комся або вдповдний уповноважений вд виконавця послуг, який ма зафксувати температуру в кмнатах. Звернться до ЖЕКу  надайте запит, яким чином це повинно вдбуватися.

— А яким чином цю температуру зафксувати?

— Якщо у вас температура в квартир нижче 18 градусв, ви мате право на перерахунок розмру плати за послуги теплопостачання. Ц питання регулю постанова Кабнету Мнстрв вд 17.02.2010 151. Зокрема, цю постановою затверджено Порядок проведення перерахункв розмру плати за надання послуг з централзованого опалення, постачання холодно та гарячо води  водовдведення в раз ненадання х або надання не в повному обсяз, зниження якост.

— ¶ ще. Нашому будинку вже 32 роки, у ньому дуже холодно взимку, але ми щомсяця регулярно платимо понад 300 гривень тепломереж. Що потрбно зробити, щоб пдвищилась температура?

— Замну тепломереж проводять пдпримства, як х обслуговують. Я, на жаль, не знаю, на баланс якого пдпримства перебувають тепломереж Борисполя  хто повинен ними опкуватися. Якщо вони на баланс мсцево ради, звертайтесь туди  запитуйте.

— Скажть, будь ласка, чи буде, нарешт, планова замна застарлих труб тепломереж?

Споживачев потрбно звернутися до виконавця послуг та вказати на факт надання неяксно послуги. За результатами переврки ма бути складено акт-претензю. На основ цього документа виршуться питання про перерахунок платежв.

— Якщо температура у вашй кмнат не вдповда встановленим нормативам та становить менше 18 градусв, вам ма бути проведений перерахунок розмру плати за комунальн послуги, зокрема за послуги централзованого опалення. Механзм проведення перерахункв розмру плати передбачений постановою Кабнету Мнстрв вд 17 лютого 2010 р. 151 «Про затвердження Порядку проведення перерахункв розмру плати за надання послуг з централзованого опалення, постачання холодно та гарячо води  водовдведення в раз ненадання х або надання не в повному обсяз, зниження якост».

— Я живу в Чернгов по вулиц Мстиславськй. У однй з кмнат мо квартири всю зиму температура не пднматься вище +14 градусв. У сусдки теж стояк зовсм холодний. Тож як платити за комунальн послуги в такй ситуац, коли в однй кмнат температура бльш-менш прийнятна, а в ншй зовсм зимно?

Якщо холодно — викликайте комсю

Тарифи на житлово-комунальн послуги останнм часом поступово пднмаються, на вдмну вд зарплат бльшост споживачв цих послуг. Комунальники ж, у свою чергу, доводять людям, що вони платять непристойно мало, бо тарифи не покривають навть собвартост послуг. Утм, деяк комунальники знайшли такий соб спосб «помсти» споживачам: то прибирають погано, то вода не гаряча, а ледве тепла… На цну  яксть житлово-комунальних послуг  наркали наш читач, як зателефонували на «пряму лню» «Урядового кур’ра», присвячену тарифним питанням. На запитання вдповдав заступник директора департаменту економки систем життзабезпечення Мнстерства регонального розвитку, будвництва та ЖКГ Михайло К¶ПЕНКО.

будвництва та ЖКГ

Мнстерства регонального розвитку,

економки систем життзабезпечення

Заступник директора департаменту

"Михайло К¶ПЕНКО: «Розрахунки тарифв мають бути прозорими»"

Михайло К¶ПЕНКО: «Розрахунки тарифв мають бути прозорими» | www.ukurier.gov.ua

Комментариев нет:

Отправить комментарий